søndag 3. juli 2016

Veien hjem del 1

Det er rart med det når man begynner å lukte hjem. Vi har hatt flotte dager og flotte opplevelser, men nå begynte vi å bli mettet av inntrykk. Nå var det 1650 km hjem, 27 timers kjøring og selv om vi visste at det kunne bli mange fine opplevelser sørover, så var det først og fremst  hjem vi skulle. Vi fulgte E6 til Trondheim og deretter E39 langs Vestlandet hjem. De to siste planlagte stoppene hoppet vi lett over og en sen natt, tre-fire dager før planlagt svingte vi inn i gårsplassen hjemme. Del 2 av veien hjem skulle vært med den også, men sånn ble det ikke.


Vi tar farvel med Hamarøy med Kråkmotind, dette fjellet som jeg har lett etter siden jeg var 11 år og reiste nordover for første gang. Jeg husker at jeg ble så fascinert av dette fjellet, rart hvordan enkelt ting fester seg.  Nå har de åpnet ny vei her, de holdt på å bygge da vi kjørte forbi. Kort fotostopp her, og så er det rett sørover så langt vi orker å kjøre.

Røsvik kirke


Ok da, vi måtte bare ta en omvei i Sørfold kommune og til Røsvik kirke - fordi vi har vært her før. I tillegg er det jo en fin forbindelse til besøket vårt på Husmannsplassen Kjelvik på vei nordover for dette er kirken som folket på Kjelvik kom sjøveien til når de skulle til Gudstjeneste.



 

Over Saltfjellet

Vi gjorde et lite pit-stopp på Polarsirkelsenteret før vi fortsatte sørover  Været var fint og kjøreforholdene var gode, perfect day og Saltfjellet var selvfølgelig like fint som det pleier å være.

Bjerka camping, nær Mosjøen


Dagens kjøretur endte på Bjerka camping rett før Møsjøen. Helt   greie hytter til en grei pris, fine sanitæranlegg og alt så greitt ut, bortsett fra været.  En vanvittig tordenvær som traff Norge fra sør til Nord denne dagen og som smalt så veggene ristet gjorde at det bare ble noen helt nødvendige turer ut av hytta før vi dro igjen dagen etter.


Mosjøen



Endelig fikk vi vært innom Mosjøen.  Det var en tidlig morgen og nesten ingenting var åpent, så det ble bare til at vi ruslet litt rundt, mest i Sjøgata. Mosjøen er en kjempefin by som det er verdt å tilbringe litt tid i.


Kjøre, raste, kjøre...


Storsand gård, camping




Nå nærmet vi oss Trondheim og Storsand gård camping litt nord for byen ble dagens endepunkt. Heller ikke her var været på vår side, men denne campingen var veldig fin, så her stopper vi gjerne en annen gang også.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar