søndag 29. mai 2016

Oss tre og 200.000 mygg på Karasjok camping.


La oss først slå fast at Karasjok camping er en trivelig campingplass med veldig hyggelig betjening.  Men overgangen fra noen få plussgrader, tåke og kald trekk på Storslett til 30 varme, blå himmel og helt vindstille i Karasjok, blir temmelig brå for oss vestlendinger.  Og som følge av varmen, elva som renner rett nedenfor plassen pluss at det er vindstille, har campingplassen omtrent 200.000 ikke-betalende gjester i dag, av den plagsomme sorten...

Alle har vel hørt om myggen på Finnmarksvidda - du vet, de som er så store at de angriper fire og fire om natta:  Fire løfter dyna sånn at den femte kan stikke...  De ja, de har fest i Karasjok denne kvelden.



Vår vane tro, har vi bestilt den rimeligste hytta, ikke bare for at det var den billigste denne gangen, men fordi det ikke var noen andre ledige da vi ringte tidligere på dagen.  Hytta er grei nok den, hadde ikke myggen vært der og blandet seg inn. Men neste gang skal vi ligge på hotell, det lover jeg baksetepassasjeren.  Ikke pga campinghytta, men pga myggen.

Dagens etappe var lang, så vi er litt slitne og ser fram til en hviledag i morgen. Her skal vi være i to netter sånn at vi kan bli litt kjente i samenes hovedstad. Campingplassen ligger bare en kort spasertur unna sametinget og andre severdigheter i Karasjok.



Campingen har en storlavo som fyres opp hver kveld og som kan brukes av alle gjester, og vi bestemmer vi oss for å ta middagen her.




Trekkhunden kommer med brensel til bålet.

Her er det muligheter for grille pølser eller andre ting på bålet. Og myggfritt, trodde vi....   Vel, det er nå bedre enn utenfor, og vi koser oss i røyken og får etterhvert selskap av og en hyggelig prat med et engelsk par som er på vei sørover og med en av eierne på plassen hver gang han kom innom for å holde liv i bålet.





Skikkelig røyk må til for å holde myggen unna.



Da engelskmennene hører at vi er på vei til Nordkapp, men skal være her i to netter først, mener de at vi bare bør pakke i morgen å dra videre, for værmeldingen sier at i morgen blir det siste dagen med midnattssol på Nordkapp på en stund.  Yr er helt enige i det, så vi får noe å tenke på. Skal vi velge Samisk historie i Karasjok eller midnattsol på Nordkapp?

Det blir en hyggelig kveld i lavoen, så vi anbefaler virkelig å ta med noen pølser og tilbringe kvelden her.




Neste morgen våkner vi til strålende sol og masse varme.Vi tenker på hva paret vi traff i går sa, men så er det de planene da...  og vi har betalt for to netter her. Men da vi etter en natt med summende mygg i hytta sitter ute og spiser frokost og smådjevlene allerede har begynt å sloss med oss om plassen, bestemmer vi oss for å bare pakke sammen og dra.  

30 varmegrader og 200.000 mygg er ikke noe for oss.. og hytta var ikke så dyr at vi ikke kan reise fra den.  Det skal bli godt å komme til Nordkapp og finne fram ulltøyet igjen...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar